Mooi Agadir

uitzicht AgadirChill Thee Uitzicht

Waarom Agadir.

Er zijn verschillende reden waarom juist Agadir een geschikt vakantiebestemming kan zijn. Het toerisme vermeerdert elk jaar. En dat wil ook wat zeggen. Goede ervaringen vragen naar herhaling. Het is niet een standaard strand zee en zon vakantie. Een vakantie blinkt uit, als het een extraatje heeft. Als de beleving anders is dan verwacht. En dat heeft Agadir. De landschap, de bergen, de watervallen, de mensen en de grote markten zorgen voor een volledige tevredenheid.


Argan olie
arganfles

Meer olie  >>>

Waarom wachten.

Agadir heeft één van de belangrijkste havens van Marokko. Veel visvangst kent zijn oorsprong vanuit deze havens. Deze successen werpen nog steeds hun vruchten af. Voor de verse vis ben je hier op het goede adres. Niet alleen de vis heeft zijn weg naar Agadir gevonden. Mensen vanuit heel Marokko komen naar agadir voor zijn gunsten. Lang was Agadir slecht bereikbaar met de auto. Dit totdat voor kort de snelweg geopend werd. De snelweg vanuit Marrakech, de stad waar de beroemde Jamaa el Fna is gevestigd, heeft er voor gezorgd dat de mensenstroom nog soepeler is geworden dan ooit. Makkelijk bereikbaarheid dient de mens, dus waarom wachten.


boek arganolie
Klik op de afbeelding voor meer informatie

Arganolie is een levensmiddel dat uniek is in de wereld en zonder enige bijwerking bijdraagt tot een betere gezondheid

en een mooiere huid. 

Waarom Agadir zeker de moeite waard is.

Een land zou geen waarde krijgen als het zijn cultuur en geschiedenis zou verliezen. Elke toerist gaat juist naar een land voor dat exraatje. Voor de kunst en de souveniers. Wat maakt dat land anders dan andere landen? Dit zijn zaken die een land op de kaart brengt. Zoals eerder gezegt, hebben de mensen van Agadir lang vast gehouden aan hun geschiedenis. De locale mensen zijn zo trots op hun geschiedenis. Gelukkig voor ons, zijn zij bereid hun geschiedenis met ons te delen.
Hierbij een wat kunst, cultuur en geschiedenis wat overal in Agadir te verkrijgen is.

Azrk Steenmaler. Hiermee worden de arganzaden gemalen en geperst tot arga-olie.
Koemia Kleine zwaardje met een kromme neusje.
Kaftan Marokkaanse kledij voor vrouwen.
Takshita Marokkaanse kledij voor vrouwen.
Djalaba Marokkaanse kledij voor mannen.
Idoukan Geelkleurig slippers/schoenen voor mannen (met de handgemaakt).
Hidora Schapenvacht wat als tapijt kan dienen of vloerversiering.
Sakia Eens stenen vat om water gekoeld te bewaren (potbak).


vaas
Schiphol parking
schiphol parking