Op vakantie? Agadir is een goede keus

relax ontspan geniet agadir

Wie Agadir zegt.

Zegt grote markten. In het Marokkaans Souk genoemd. Souk el-had is de bekendste. Vertaald is het de zondagmarkt. Anders dan in Nederland, is de koopkracht het grootst op zondag. De meeste mensen werken 6 dagen en zijn zondag vrij. Het is voor veel winkeliers juist logisch om dan open te zijn. De Souk is een grote markt waar alles te verkrijgen is. Van groente tot huishoudspullen tot kleding enz. Ook de souveniers die we in de vorige pagina's hebben besproken zijn hier te verkrijgen.
Wie Agadir zegt, zegt variatie. Het ene moment ben je op de strand en het ander moment ben bij iemand op de thee. Het ene moment sta je met je voeten in stromend bronwater en het ander moment maak je kameelritje.
Wie Agadir zegt, zegt avontuur. De stad leeft dag en nacht. Door de hoge tempraturen blijven de mensen heel de dag buiten. Eten, drinken, wandelen en evenementen. Het gaat heel de dag door.
Wie Agadir zegt, zegt ja waarom niet.


Wie van kalmte houdt.

Wie van kalmte houdt hoeft niet ver te zoeken. Wie van rust houdt is in Agadir op het goede adres. Door de lang uitgestrekte stranden, kan een wandeling op het uiteinde van de strand voor ultieme rust zorgen. Even alleen met alleen de natuur om je heen. Agadir houdt tussen de middag een siesta, dat betekent dat tussen de middag de stilte even in de stad voelbaar is. Stilte, om in de namiddag volledig los te barsten. Na de kalmte onder de zon en het warme gevoel van de omgeving is een theetje altijd op zijn plaats.


De tijdsverschil tussen Nederland en Marokko is twee uur

Wie gaat

Als je dit jaar nog geen beslissing kunt maken over je vakantiebestemming, dan is Agadir een goede om in overweging te nemen. Duizenden toeristen zijn jou voor. Van Venetië wordt gezegd “see Venice and die”. Van Agadir zou ik zeggen; “See Agadir and life.” Lange reizen brengen lange verhalen. Dus bij deze; wie gaat, deel je verhalen met je naasten. En herleef met hen je ervaringen.


Wie moet je bellen als?

Vakantie is leuk. Zon, vrijheid en veel plezier. Alles gaat goed en je gaat er niet vanuit dat het een keer verkeerd kan gaan.

Doet een ongeval zich voor, dan is het altijd handig als iemand je te hulp kan schieten. Een ongeval tijdens de vakantie is niet uitgesloten. Ongevallen komen jaarlijks in veelvallen voor. Het is daarom dan ook belangrijk te weten welke telefoonnummers je kunt bellen, want ook op vakantie staat veiligheid voorop.
Belangrijke telefoonnummers zijn:
- Politie: 19
- Brandweer: 15
- Ambulance: 15


Wie zijn de belangrijke personages?

De koning (Mohammed de zesde) is een belangrijk personage in Marokko. De koning is bijna dagelijks op de Marokkaanse zenders te zien. De koning rijdt het hele land door om projecten te starten of nieuwe instanties zoals ziekenhuizen en scholen te openen. Zijn inspanningen en support worden overal in het land goed ontvangen. Agadir is een van zijn meest favoriete vakantiesteden. Elk jaar bezoekt Mohamed de zesde Agadir om lekker te genieten van zijn privéstrand. Jetskiën is zijn meest favoriete hobby.


agadir thee
Weersverwachting
Agadir
Meer weer in Agadir
Leuke spullen
souvenier